Namık Kemal Ortaokulu

Vizyon: Her alanda model okul olup adından söz ettirebilen, öğrencilerimizi bilgi ve beceri bakımından donanımlı, sosyal paydaşları gelişmiş, gelişen teknolojiye ayak uydurabilen, aynı zamanda örf ve adetlerine bağlı bireyler olarak yetiştirebilmek.

Misyon: Yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin hayata bakış açılarını değiştirebilmek. Yaygın ve yanlış olan eski fikirleri yıkıp, çağdaş, geçmişi ile geleceğini sentezleyip yeni fikirler üretebilen ve ürettiği fikirleri hayata geçirebilen bireyler yetiştirebilmek. Kendini yenileyebilen, yeniliklerin peşinde koşan öğretmen kadrosuyla; yetiştirdiğimiz öğrencilerle ülkemizin iyi yetişmiş insan gücüne katkı sağlayabilmek için varız.

Başarılar: Kurumlararası voleybol turnuvası birinciliği (2011), Çocuk Oyunları yarışmaları ilçe birinciliği ve il üçüncülüğü (2014)

Isınma: Kaloriferli.
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://deriknamikkemal.meb.k12.tr

Adres - Cevizpınar Mahallesi Turcel Caddesi No 50 Derik/Mardin

Öğretim Şekli :Normal

Yerleşim Yeri - Derik yüzölçümü 1397 Km2 olup 2012 Yılı genel nüfus sayımına göre ilçe merkezi nüfusunun 20.668 kişi, ilçe toplam nüfusu ise 57.429 olarak tespit edilmiştir.

Adres - Cevizpınar Mahallesi Turcel Caddesi No 50 Derik/Mardin

Ulaşım Merkez.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İlçe Merkezinde.